odstranění plošiny a nesvéprávnost majitelky

Dobrý den pane Kráso, odstěhovali jsme se z bydliště od partnera a otce dětí,kde jsme zanechali plošinu.Majitelkou plošiny je dcera,která je nesvéprávná.Chtěla jsem se zeptat,zda musím mít od opatrovnického soudu souhlas k odstranění plošiny,když je plošina vedena jako majetek nesvéprávné osoby.Plošinu máme už víc jak 5 let.Nájemníci chtějí plošinu odstranit,že prý není potřeba a nikdo další ji využívat nebude a velice jim zavazí. Chtěla jsem,aby si to projednali na schůzi SVJ a odsouhlasili její odstranění,ale stále na mne tlačí,abych plošinu co nejdříve odstranila. Řeším ještě prodej bytu s expartnerem,ve kterém jsme bydleli a stále jsem spoluvlastníkem půlky bytu,stále nevím,jak to všecho dopadne,teoreticky bychom se mohli vrátit nebo při prodeji bytu se může najít člověk,který tu plošinu bude potřebovat,tak trochu nechápu to velké naléhání nájemníků. Prosím o váš názor.Děkuji.Pospíšilová
 
Pospíšilová

Vážená paní Pospíšilová,

nevyznám se v rodinných sporech. Pokud je plošina napsaná na dceru a Vy jste se odstěhovali, tak je zřejmé, že byste ji měli odstranit a je zcela jedno, jestli je plošina starší 5 let.

Zkuste přesvědčit SVJ, že se plošina může hodit za nedouho pro někoho jiného, ale jinak je to opravdu na Vás. Opatrovnický soud s tím asi nic jiného neudělá.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.