elektrická nákupní tříkolka HANSCRAFT.

zdravím. odpověděl jste mi na můj dotaz ohledně přiznání příspěvku na nákup elektrické nákupní tříkolky že pracovnice ostravského ÚP žádost zamítla dle zákona. s tímto tvrzením nemohu souhlasit neb zákon nezakazuje aby mi byla má žádost schválena. z MPSV mi bylo na tento dotaz, zda mi může být příspěvek přiznán odpovězeno, že úředníci ÚP by měli každý případ posuzovat individuálně a ne jen dle tabulek a okének k zaškrtnutí. nemyslíte že je něco špatně ? proč někdo nenavrhne revizi těch drábkových reforem ? jsem přesvědčen že před vládou sociálního zločince drábka byla možnost získání příspěvku na nákup el. tříkolky v nějakém zákoně uvedena, jen nevím číslo tohoto zákona či vyhlášky. v každém případě se budu odvolávat a třeba i soudit. mám přiznám invalidní důchod na úrovni žebračenky a nemám tudíž možnost investovat cca 33 000.- z vlastních zdrojů. pokusím se ještě podat žádost jako nenárokovou dávku. když mnohým " sociálně slabým " jsou propláceny faktury na ledničky, pračky, značkové oblečení pro školní děti aj. s kterými vzápětí míří do zastavárny, tak se také pokusím žádost podat.
 
radim tobiáš

Vážená paní Tobiáši,

je mi líto, že Vám musím napsat, že z MPSV ČR Vás klamou, asi proto, že je před volbami. V příloze vyhlášky č. 388/2011 Sb., kterou se provádí zákon č. 329/2011 Sb., jsou vyjmenovány zvláštní pomůcky pro osoby se zdravotním postižením a tříkolka tam opravdu není. Pokud by úřednice rozhodla přiznání takového příspěvku, tak při kontrole by musela výši přiznaného příspěvku zaplatit ze svého. Na MPSV Vám někdo odpověděl špatně. Píšu Vám to proto, abyste si ušetřil práci s dalšími kroky, ale Vy máte právo konat co budete považovat za správné.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.