Elektronická dálniční známka

Dobrý den,dnes se prý ve sněmovně projednává zavedení el. dálniční známky.Nikde ale neříkají jak to bude pro nás s parkovacím průkazem který je přenosný takže na konkrétní SPZ vozidla registraci nelze sjednat tak jako to je/bude u elektronické známky??Jak systém pozná že ve vozidlejede osoba s parkovacím průkazem Děkuji za odpověď
 
Jan Slová?ek

Vážený pane Slováčku,

osvobození od dálničních poplatků pro držitele parkovacích průkazů - držitelů průkazů ZTP a ZTP/P zůstává s tím, že asi po dva roky po zavedení elektronické dálniční známky systém nebude umět vyhodnocovat automobily, které jsou osvobizeny od poplatků a při případné kontrole Českou policií se řidič prokáže příslušným průkazem. Pokud bude systém úplně funkční, tak by do systému byly nahlášeny SPZ konkrétních vozidel držitelů průkazů a ty by systém vyhodnocoval jako výjimky. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.