Dotaz na ZTP průkaz

Dobrý den pane Krása, Už od svých 7 let jsem držitelkou ZTP průkazu, po cevní mozkové příhodě, momentálně musím každé tři roky žádat o průkaz ZTP, a protože vždy vyřizení mé žádosti trvá na úřadu déle než by mělo, tak se chci zeptat jestli můžu jezdit v autě bez označení, které má stejnou platnost jako ZTP průkaz, mám kouli na volantě. Při kontrole na silnice mi bylo řečeno policií že ne, musí být označeno, a dokonce jsem jednou dostala pokutu 100kč.
 
Lenka

Vážená paní Lenko,

pokud nemáte platný průkaz ZTP, tak nemůžete využívat výhod parkovacího průkazu. Tyto dva dokumenty jsou spolu svázané. Doporučuji Vám, abyste podala stížnost k řediteli posudkové služby ČSSZ, MUDr. Miroslavu Bosákovi, Křížová 25., 155 00 Praha 5. Považuji kontrolu průkazu ZTP pravidelně po třech letech za šikanu.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása