Nemoc OZP v kalendářním měsíci a výplata renty

Dobrý den, jsem ID II.st pracujíci na půl úvazku a v minulém měs. jsem byl 10. dnů v prac. neschopnosti a poj. mi odmítá vyplatit rentu z prac. úrazu dokud nedoložím proč a s čím jsem marodil, ikdyž jsem odevzdal výplatnici,kde bylo vše rozepsáno zaměstnavatelem. Marodil jsem krátce a OSSZ mi nemoc nehradila Má poj. Kooperativa nárok vědět, s čím jsem marodil? Děkuji Petr
 
Petr

Vážený pane Petře,

je to skutečně tak, že pojišťovna může požadovat informaci o důvodu Vaší pracovní neschopnosti. Já s tím sice nesouhlasím, ale je to tak. Pojišťovna si hlídá zda se nejedná o nějaké závažné onemocnění, které by Vám bránilo v pracovní aktivitě. Jejím cílem je zastavit výplatu renty, pokud by se jednalo o závažnou nemoc, která způsobuje Vaši pracovní neschopnost s tím, že by Vám přestala vyplácet rentu, protože máte jiné zdravotní postižení, než na které byla původně renta přiznána.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása