kolik hodi mohu pracovat při čid prvního stupně

Dobrý den pane Krása.Předem děkuji za odpověd.Mám přiznaný invalidní duchod prvního stupně s poklesem pracovní schopnosti o 35 procent.a ještě se uvádí,že mohu vykonávat soustavnou výdělečnou činnost jen v podstatně menším rozsahu a intenzitě.Závodní lékař i obvodní mě řekli,že mohu pracovat na celých osm hodin denně.Je to tak správně?Mám oboustranný kt lehkého stupně a ulnaris v lokti.A ještě mám jeden dotaz.Zaměstnavateli jsem doložila posudek o invaliditě a prý mám ještě doložit výměru invalidního duchodu.Musím výměru dokládat?Děkuji Ivana
 
ivana

Vážená paní Ivano,

při každé pracovní smlouvě musí obě strany souhlasit se zněním smlouvy. Pokud se necítíte na to, že byste mohla pracovat 8 hodin denně, tak by měl Vám Váš zaměstnavatel vyhovět a snížit Vám pracovní úvazek. Pokud by tak nechtěl udělat, tak máte možnost se obrátit na Inspekci práce ale s tím, že zaměstnavatel by Vám asi kladl různé překážky. Tudíž bych preferoval dohodu. Pokud si však myslíte, že zvládnete práci po celých 8 hodin, tak si myslím, že to není nic proti ničemu. U I. stupně ID je běžný pracovní úvazek 6-8 hodin, přičemž se předpokládá, že se vykonává méně namáhavá práce.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.