příspěvek na automobil

Dobrý den,už jsem vám psala o radu jednou,ale Teplické úřady si bohužel vysvětlují zákony po svém.Mám syna s genetickým postižením,které ovlivňuje autistické spektrum mozku+veškeré svalstvo v těle.Máme kartu ztp/p (po odvolání),ale příspěvek na auto nám zamítli.Podala jsem tedy námitku proti rozhodnutí.Nyní čekám na dopis-zamítnutí.(už vím od úřednice)-důvod-neshledávají špatné rozhodnutí.Auto je pro lidi s amputacemi.Nyní mi ovšem sdělili,že se nemohu odvolat do Prahy,že jen do Ústí a že to trvá rok.Měla jsem v námitce poznámku,že chci být přítomna rozhodování-taky nic.Nebude lepší odvolání sepsat s právníkem?Mám pocit,že jinak se nedomůžu ničeho.Když bych to poslala rovnou do Prahy,nedají mi dokumentaci.Stačí lékařské zprávy a k tomu odvolání sepsané právníkem?Děkuji Hofmannová
 
Nicol Hofmannová

Vážená paní Hofmannová,

myslím si, že úředníciu Vás trochu manipulovali. Odvolání se posílá prostřednictvím úřadu, který vydal rozhodnutí, ale adresuje se na odbor odvolacích agend, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha. To znamená, že Vy odvolání podáte na ÚP a oni jsou povinni k odvolání přiložit dokumenty a poslat na MPSV ČR. Je samozřejmé, že máte právo být u jednání odvolací komise. nemyslím, že máte vyhazovat peníze za právníka. Auta nejsou jen pro lidi po amputacích, ale obecně pro lidi, kteří nemohou chodit a nebo nemohou jezdit veřejnými dopravními prostředky. Přiznám se však, že u dětí s autismem je příspěvek na nákup motorového vozidla dáván pouze ve zvláštních případech.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.