Dotaz

Vážený pane Kráso, mám na Vás dotaz. Před pár měsíci jsem si zažádal o příspěvek na motorové vozidlo. Jsem ve 3. st. ID a ve 3. st. SZ, ale přesto všechno mi nebyl příspěvek přiznám. Prý jsem na tom bohužel velmi špatně, ale podle tabulek jsem skoro "zdravý". Mám téměř nehybné a deformované ruce kvůli vzácné nemoci, nohy mám obě operované a chůze, pohyb celkově je pro mne obtížný. Na úřadě mi bylo řečeno, že nemám ani zkoušet odvolání, že mi stejně bude zamítnuto. Chci se zeptat, zdali až bude v platnosti pozměněný zákon č. 329/2011 Sb. bych mohl mít podle tabulek nějaký nárok na daný příspěvek? Myslíte, že bych měl případně zkusit zažádat poté znovu? Velice děkuji za Váš čas a názor. S pozdravem, Jiří N.
 
Ji?í

Vážený pane Jiří,

především je drzost od úřadu, že Vás nejen informují, že se nemáte odvoláte, že by odvolání bylo stejně zamítnuté. Úřad takto postupovat nesmí. Ocenil bych, kdybyste požádal ÚP, ať Vám pracovnice dá písemně, to co Vám řekla. Samozřejmě, že se máte odvolat, a to prostřednictvím ÚP, který vydal rozhodnutí o zamítnutí Vaší žádosti, ale odvolání adresujte na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. 

Pokud máte problémy s chůzí a nejste schopen chodit po schodech, případně na vzdálenost delší než 50 metrů, tak Vám měl být příspěvek přiznán. Tudíž byste měl zvážit i stížnost na postup úřadu, protože mi připadá, podle toho co píšete, že byste nárok měl mít.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.