příspěvek na mobilitu

Dobrý den, Prosím o radu,bydlím s rodiči,otec je držitelem průkazu ZTP/P a matka ZTP,oba pobírají příspěvek na péči.Informoval jsem se na příspěvek na mobilitu ( auto )  na příslušném odboru sociálních věcí,kde mi bylo sděleno,že sice si mohu vyplnit žádost,ale bohužel nelze řešit tuto situaci společně,pouze u každého jednoho samostatně.Ohledně příspěvku na automobil mi připadá tato situace zvláštní,neboť jak uvádím,bydlíme společně,jsou to moji rodiče a starám se o oba najednou,vozím je k lékaři,v podstatě řeším vše,co je třeba.proto se ptám,zda existuje předpis,který tuto situaci řeší? Velice děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Miroslav Hálek        
 
Miroslav Hálek

Vážený pane Hálku,

u příspěvku na mobilitu dostává každý z manželů příspěvek zvlášť. Pokud jde o příspěvek na nákup motorového vozidla, tak opět každý z manželů může požádat o příspěvek i když si koupí jedno společné auto. Pouze u žádosti vrácení DPH může žádat pouze jeden z manželů.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.