dotaz na průkaz ZTP a mobilitu

Dobrý den, má matka (88)která pobírá příspěvek na péči II.stupně, se pohy buje velmi těžce o dvou berlích. Máme velký problém, když jedeme k lékaři, na úřad, poštu, nebo jen na nákup. Zaparkovat blízko vchodu je prakticky nemožné. Určitá výhoda by byl průkaz ZTP. Velmi často musíme s ní absolvovat různé jízdy autem, někdy nám dlouho trvá, než jsme volní z práce a dalších povinností. Zde by nám pomohl příspěvek na mobilitu o které jsem se dozvěděl. Prosím, kam se mám obrátit.   Předem Děkuji.    
 
Pavel Vihan

Vážený pane Vihane,

Vaše matka může požádat na Úřadu práce o přiznání průkazu ZTP a tím by také obdržela automaticky příspěvek na mobilitu. Žádost se podává na vyplněném formuláři, který najdete na adrese www.mpsv.cz. Vaše maminka bude pravděpodobně vyzvána k návštěvě posudkového lékaře.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.