průkaz ZTP/P jeho nové vydání

Dobrý den.Chtěla bych vědět,jaký je postup u žádosti na nový průkaz ZTP/P,kterému byla ukončena platnost.Dala jsem s předstihem na úřad v Jablonci nad Nisou formulář a lékař po měsíci z úřadu nedostal žádné podklady ani já nedostala z úřadu dopis o přerušení řízení.Průkaz je neplatný,ale i nadále jej potřebujeme třeba na přesun busem k lékaři do Prahy.Z úřadu jdou papíry rovnou za naším dětským lékařem či na jiný úřad?Děkuji za odpověď.Přeji pěkný den...
 
Hana

Vážená paní Hano,

především jste měla žádost o prodloužení průkazu ZTP/P podat na podatelně úřadu a nechat si potvrdit kopii dokladu nebo doporučeným dopisem. Je to proto, abyste měla důkaz, že jste podala žádost. ÚP je povinen dnem, kdy obdržel žádost, zahájit správní řízení a žádostí se zabývat. Doporučuji Vám, abyste oslovila ÚP a zeptala se, jak pokračuje správní řízení Vaší žádosti o prodloužení průkazu ZTP/P. Na základě jejich stanoviska pak musíte postupovat dál.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.