Průkaz ZTP/P

Dobrý den.Pane Kráso Jsem opatrovníkem sestry která je od narození mentálně postižená byla jí diagnostikována středně těžká mentální retardace IQ 48,mívala epileptické záchvaty a má diparesu LDK. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu vlastnila průkaz ZTP/P.V roce 2014 jsem žádala o příspěvek na mobilitu,sestře byl přezkoumán zdravotní stav a byl jí jen přiznán jen průkaz ZTP.S tímto rozhodnutím jsem nesouhlasila a odvolala jsem se a sestře nakonec přiznali jen průkaz TP na úplně jinou diagnosu.Od té doby se pořád odvolávám nechala jsem si udělat několik psychologických a psychiatrických posudku ve kterých se uvádí že opravdu sestra potřebuje neustálý dohled a dozor má těžké adaptační schopnosti a vzhledem k tomu by jí měl být přiznán průkaz ZTP/P Nevím si již rady co bych mohla udělat. Můžete mi prosím Vás poradit. Děkuji Buiová
 
Jana Buiová

Vážená paní Buiová,

doporučuji, abyste mi poslala na sebe kontakt na adresu v.krasa@nrzp.cz a dále mi pošlete poslední rozhodnutí, které snížilo průkaz Vaší sestry na TP a k tomu nějakou zdravotní zprávu.

Zároveň podejte za sestru novou žádost o přiznání průkazu ZTP/P a pošlete mi ji, až tuto žádost podáte, a to společně s dokumenty, jak jsem psal.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.