Průkaz ZTP - Autismus

Dobrý večer pane Krása. Už jsem jednou psala a nyní prosím opět o radu. Dcera Aspergerův syndrom plus mnoho dalších dg. Z průkazu ZTP nám dali TP. Dcera potřebuje všude doprovod, není schopna ani sama přejít cestu. Má těžkou poruchu orientace, vše je ve zprávách, které LPS nerespektuje. A teď k mému dotazu. Chtěla jsem jít podat námitku (to je dle mého soudu nejrychlejší ).Bohužel termín na námitku už jsem přopásla z důvodu, že jsem byla nemocná. Odvolání můžu podat, ale trvá to většinou rok. Není nějaká jiná cesta? Taky vím, proč dceři ZTP zamítli. Posudkoví lékaři jsou mudr. Kuběna a jeho manželka mudr. Kuběnová. Mají v rodině, nevím jestli bříbuzného, nebo přímo syna s Aspergerovým syndromem, který vše zvládá a je na tom dobře. Na tomto základě posuzují a hází všechny AS do jednoho pytle. Neuvědomují si, že jiní lidé s touto dg na tom může být velmi špatně. Nechce se mi odvolávat a čekat rok. Nejraději bych si na ně stěžovala, nebyla bych první ani poslední. Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Jana.
 
Jana

Vážená paní Jano,

u průkazu ZTP nemůžete podat námitku, ale pouze odvolání a bohužel to skutečně trvá velmi dlouho. Doporučuji Vám, abyste po půl roce podali opět žáfdost o průkaz ZTP. To je nejrychlejší cesta.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.