Narkolepsie kataplexie u dítěte a posouzení zdr.stavu

Dobrý den,už jsem vám psala ohledně zdr.stavu dítěte s těžkou narkolepsií a kataplexií-končila nám platnost průkazky ZTP,zažádali jsme o novou průkazku ZTP ,STAL SE ZÁZRAK -posudkový lékař pan doktor Filip mého syna uzdravil a posoudil jen na TP,domluvila jsem si konzultaci ,ale i po zhlídnutí záznamu jaký stavy narkolepsie má můj syn -který jsem nahrála na mob.,-a bylo mně řečeno ,že se to posuzuje jako ZLOMENÁ NOHA-,ŽE JE TO STEJNÝ .Marně jsem se snažila vysvětlit ,že potřebuje dohled a že se pohybovat sám nemůže.....Vadilo mu např ,,že má mob.a bude navštěvovat střední školu-.Doložila jsem i novou zprávu kde to má napsaný nutný doprovod skrz automatickou chůzi,a.....ale bohužel.Prosím můžete mně poradit jak sepsat odvolání a co tam napsat ,když všechno už bylo napsáno a....Děkuji Markéta
 
Marketa

Vážená paní Markéto,

odvolání je poměrně jednoduché. Důležité je však, abyste jej poslala do 15 dnů od doručení rozhodnutí o snížení stupně průkazu OZP. Je potřeba, abyste uvedla, že žádáte, aby bylo nové posouzení zdravotního stavu, protože posudkový lékař nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu Vašeho dítěte. Dále můžete žádat, aby nové posouzení nedělal posudkový lékař, který Vaše dítě posuzoval. Dále je potřeba, abyste odvolání podala na ÚP, který vydal rozhodnutí, ale adresovat rozhodnutí musíte na odbor odvolacích agend, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.