Nový dotaz

Dobry den, dite mi doposud navstevovalo zakaldni skolu se specializovanou vyukou , nyni jsme se prestehovali-bylo to nutne a mam problem s umistenim ditete do skoly kde mne tlaci na obecni coz nechci ,zakladni skola spadova  nechce prijmout dite z duvodu ze nemaji  specialniho pedagoga... ma diagnostikovanou lehkou mentalni retardaci,prosim o radu co mam delat vzdyt  syn ma narok na zakladni skolu a ne zadou obecni kde mne odkazuji,ma pravo na zakladni vzdelani ,je mozne si pozadat o pedag. asistenta jak mam postupovat aby mi dite vzali do zakladni skoly ,u jine zakladni skoly jsme neuspeli dite si vzali na zkousku a vypadalo ze ho prijmou po tydnu mi zdelili ze neni prijat a to z technickych duvodu coz  nerozumim a duvod to urice neni,spise nesmyslna  vymluva  nebot jsou na tyto deti specializovany jedna se o cirkevni skolu ktera mne velice zklamala ,nyni se sazime dite po prazdninach umistit do zakladni spadove ale moc se toho bojim ze mi ho nevemou -pry spadovost nehraje zadnou roli ,odvolat se na cikevni jiz nemohu odvolaci sluta jiz propadal tak nevim  si rady ,prosim Vas o jakoukoliv radu jak mam postupovat a  dale s druhym ditetem kete ma odkald skolni dochazky ma problemy - vadu reci a navstevujeme logopeda , a s doporucenim dite potrebuje skolku  moc by  to pomohlo a pripravilo dite na prvni stupen, doporuveni z PPD, psycholog, ale bohuzel mi j i nechteji nikde vzit ,maji  vsude plno ale do skolky musi je to predskolak jsem zoufala, dekuji mnohokrat za odoved
 
b.

Vážená paní,

pokud Váš syn je rok před vstupem do 1. třídy, tak je v zásadě povinností MŠ, aby dítě přijala. Pokud školka tak nechce učinit, obraťte se na zřizovatele školky a trvejte na tom, že chcete, aby dítě navštěvovalo normální MŠ. Zřizovatel by měl zajistit v případě nutnosti asistenta pedagoga, pokud ho Váš syn potřebuje. V případě, že neuspějete u zřizovatele školy, tak se obraťte na odbor vzdělávání Vašeho KÚ se stížností na postup MŠ.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.