Dotaz

Dobrý den prosím o informací. Můj Syn je postižený a má 2 Stp závislosti.. Před nedávném jsme byli na psylogogickem Spc vyšetření a tam mu bylo přiznáno vzdělávání podle §16..cili přešel do 4 stp. Ve školním vzde je možné si zažádat o průkaz ZTP?? Ní i má jen TP. Děkuji
 
Libuše

Vážená paní Libuše,

velmi se omlouvám, ale trochu jste se asi nepřesně vyjádřila. Skutečnost, že Váš syn bude vzděláván podle § 16 školského zákona znamená, mu budou poskytnuta podpůrná opatření při vzdělávání, a to ve čtvrtém stupni, ale tato věc nemá žádnou souvislost s příspěvkem na péči, tedy s mírou závislosti. Pokud jde o průkaz ZTP, ten je přiznáván při velkých problémech s chůzí - postižení dolních končetin, dále při vážném problému s orientací - nevidomý či neslyšící, nebo lidem s těžkým mentálním postižením.

Vážená paní Libuše, kandiduji do Poslanecké sněmovny za hnutí Trikolóra Svobodní Soukromníci, a to ve Středočeském kraji. Jsem na třetím místě kandidátky. Byl bych velmi rád, pokud byste požádala svoje známé ve Středočeském kraji, zda by mi mohli dát preferenční hlas. Předem Vám děkuji.

S pozdravem Václav Krása