Příspěvek na plošinu

Dobrý den, dnes nám bylo oznámeno že nemáme nárok na plošinu do domu. Matka má těžkou vadu pohybového aparátu - jedna nízká amputace, druhou nohu má v takovém stavu že s ní nemůže hýbat. Může se pohybovat jen na mechanickém vozíku, jelikož je po operaci zad. Selkým rozumem se jedná o těžkou vadu pohybového aparátu složenou ze 3 částí. Což by správně mělo odpovídat tabulkám, které jsou stanoveny. Prosím vás tímto o radu co v takovéto situaci dělat. pokud příspěvek není určen pro vozíčkáře, který už víc jak půl roku nebyl pomalu venku, jelikož ho musíme snášet ve 3 lidech ze schodů, tak už pak nevím pro koho jsou tyto příspěvky určeny. děkuji předem za pomoc, už nevíme na koho se obrátit.
 
Karel

Vážený pane Karle,

bohužel musíte postupovat podle správního řádu. To znamená podat odvolání, které se podává prostřednictvím ÚP, který vydal zamítavé rozhodnutí a adresuje se na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Stačí do odvolání napsat číslo rozhodnutí, případně přiložit kopii rozhodnutí a uvést to, co jste uvedl v dotaze, který jste mi poslal. Považuji postup ÚP za nehorázný. Připravte se na to, že odvolací řízení může trvat i rok. Proto zkuste zvážit, že byste se neodvolávali a po 4 měsících podali novou žádost, kde byste uvedli, že došlo ke zhoršení zdravotního stavu a popsali, že Vaše matka nemůže vůbec chodita plošinu bezpodmínečně potřebujete. Jakmile byste podal žádost, tak byste mi kopii poslal na adresu v.krasa@nrzp.cz a popsal byste mi, co jsme spolu dnes komunikovali. Pokusil bych se celou věc urychlit. U odvolacího řízení to však nejde.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.