dodatecná úprava motorového vozidla

Dobry den, mame 8 leteho pouze ležícího vnuka. U uradu práce jsme si zazadali o dodatečnou upravu motorového vozidla - cenovou nabidku nam udelala firma Invacar. Jednalo se o specialni sedacku Recaro RS5 s detskou vyplni, tribodove pasy, abdukcni klin, nájezdové lyziny na nakládání vozíku, invalift, a prodlouzeni kroku otevreni dveri. Zamítnutí: "Z cenové nabídky nelze započítat Nájezdové lyžiny 2m, jelikož se jedná o jiný typ zvláštní pomůcky, RecaroRS5 anatomické sedadlo, kde se jedná o sedačku, která není určena speciálně zdravotně postiženým, tříbodové pásy, které lze považovat za speciálně zádržný systém, výplň sedačky pro dítě, kterou nelze proplatit, jelikož se nejedná o zvláštní pomůcku a abdukční klín také nelze proplatit , jelikož se nejedná o zvláštní pomůcku." Dotaz: je toto vyjádření UP správné? Jaká je prosím sedacka, která je urcena pro zdravotne postizené? Chteli jsme usetrit a nedělat celou prestavbu auta, která by byla financne mnohem narocnejsi. Tato varianta se nam zdala optimalni, neboť sedacka s tříbodovými pasy a klinem se da potom prehodit do dalšího auta a je to jiz reseni na cely život a podstatne ekonomictejsi nez prestavba auta na 7 let za 200000,- .Dle vyjadreni paní reditelky z Invacar toto reseni bylo zatím každému schvaleno bez potizi. Jsou prosim ted nejaka nova pravidla? Dekuji za odpověď Kalikova Zuzana
 
Kalíková Zuzana


Vážená paní Kalíková,

nejsou žádná nová pravidla pro poskytování příspěvku na úpravu auta. Domnívám se, že tady se úřednice bojí, že bude chtít případná kontrola na ní vrátit peníze, protože se nejedná o přestavbu vozu. Doporučuji Vám podat odvolání, a to na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19., 12802 Praha 2. Odvolání musíte podat do 15 dní prostřednictvím ÚP, který vydal původní rozhodnutí. Do odvolání uveďte pesně to co jste mi napsala.  

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.