Vjezd vozidel ZTP do zákazu vjezdu s dodatkovou tabulkou

Dobrý den, můj otec je sportovní rybář a držitel průkaz ZTP. Dále pobírá příspěvek na mobilitu. U rybníku, kde chodí rybařit je zakázková tabule s dodatkovou tabulkou mimo dopravní obsluhu. Může vjet za tuhle značku.Prijet k rybníku, kde má jako člen rybářského svazu vykonávat rybářské právo? Odstavit vozidlo a po celou dobu lovu mít vozidlo za zakázkovou značkou ( v místě nebo poblíž místa), kde rybáři? Dle vyjádření městské policie může pouze na místo přijet vyložit rybářské vybavení a zase místo v zákazu opustit. Nebo se na ryby nechat dovézt. Děkuji za odpověď
 
David Hekele

Vážený pane Hekele,

pokud je na místě dodatková tabule "mimo dopravní obsluhu", tak samozřejmě je možné s parkovacím průkazem do takového místa vjet. V případě delšího stání to je možné pouze u značky "zákaz stání". Pokud je na místě značka "zákaz zastavení", tak je možné pouze zastavit, vyložit věci a vůz musí odjet.  


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása