Konto pomoci

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.

Prohlášení Václava Krásy k aktuální politické situaci

04.09.2006, 19:10   |

Unie Prahy 4 je místní koalice tří politických stran KDU-ČSL, SNK-ED a US-DEU, které mě společně podporují v kandidatuře do Senátu. Dle dohody Unie Prahy 4 je KDU-ČSL subjektem, který mě nominoval jako nezávislého kandidáta. Vzhledem k tomu, že tato strana se účastní povolebního vyjednávání a v minulých dnech provedla několik překvapivých kroků, cítím za nezbytné se k celé situaci vyjádřit.

Bylo logické a všem srozumitelné, že KDU-ČSL vyjednávala o koaliční vládě M. Topolánka. Skutečnost, že jednání nakonec nevedla k cíli, nechci posuzovat. Velmi mě však zaskočil pokus předsedy KDU-ČSL M. Kalouska vyjednat menšinovou vládu s ČSSD, která by nutně potřebovala toleranci od komunistů. Byl jsem upřímně zděšen a cítil jsem se osobně podveden, protože bych v takovém případě byl kandidován stranou, která zrazuje svoje základní principiální postoje. Naštěstí řadoví členové a komunální politici této strany ukázali něco, co není běžné v naší politice. Okamžitě se vzepřeli a odmítli postoj vedení KDU-ČSL. Musím se přiznat, že tak rychlá a správná reakce členů KDU-ČSL mě příjemně překvapila a ukázala, že tato strana má zdravé jádro. Nejsem si jist, zda i v ostatních parlamentních stranách by se členové dokázali tak razantně postavit proti chybnému kroku svého vedení. Myslím si, že KDU-ČSL může z této krize vyjít silnější.

Václav Krása

www.vaclavkrasa.cz