ZTP 2 a veřejně prospěšne práce na obecnim uřadě Pě

Pěknej den vám přeji pane Krása.Jsem v ID už 18let , pře 2 lety mi snižily ID 3 na ID 2 . Jsem vedena na UP , Uřednice mi zdělila že budu muset vykonavat veřejně prospěšne přece.  Maji na toto právo když jsem držitelem ZTP 2 ???Moc děkuji za odpověď
 
Anežka Wplfova

Vážená paní Anežko,

teoreticky Vám ÚP může nařídit veřejně prospěšné práce, ovšem musí to být práce odpovídající Vašemu zdravotnímu stavu. proto Vám doporučuji, pokud Vám práce nebude vyhovovat, abyste požádala svého lékaře, že takovou práci nemůžete vykonávat.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.