Zřízení chráněné dílny

Dobrý den, prosím o radu. Jsem druhým rokem v ID III. stupně (pro těžkou inkontinenci stolice), nyní se rozkoukávám, jak bych mohla přispět do domácího rozpočtu, neboť můj důchod je vzhledem ke krátké odpracované době spíše almužnou. V blízkosti není zřízena žádná chráněná dílna, a tak mě napadlo, chráněnou dílnu zřídit, respektive - je možné pracovat doma - vyrábět výrobky (panenky, hračky), ty prodávat např. prostřednictvím internetu a mít punc "chráněné dílny"? Případně později najít prostory a zaměstnance. S díky Lucie
 
Lucie

Vážená paní Lucie,

samozřejmě, že můžete pracovat doma. Pokud nemáte na rozhodnutí o ID poznámku, že můžete pracovat za mimořádných podmínek, tak vždy doporučuji, aby příjemce ID III. stupně nepracoval déle než tři hodiny. Pokud byste měla živnost, musíte být připravena na to, že musíte obhájit, že nepracujete více než tři hodiny denně.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.