Změny v systému podpory zaměstnávání osob se zdravotním postižením od 1. 1. 2018

Dobry den, chtěl jsem se zeptat manželka (sluchové postižená) pracuje již 6 let bez problému z domova na PC (Zpracování dat) bez nutnosti docházky do zamestnání. Přisel ji z prace email, že kvuli změně zákona ji nemůžou dále zaměstnávat i kdyz by moc rádi chtěli a jsou s ni spokojeni. Ve firmě je min než 50% procent. Firma má problém najít nadpoloviční počet zaměstnanců, vzhledem k tomu, že ostatni pozice jsou převažně vhodne pro zdravé jedince. Její pozice jako zpracovatel PC dat, je bez problému a ráda by dále pokračovala. Je nějaké řešení jak postupovat pokud firma má problém sehnat nadpoleviční procento zaměstnanců a ráda by si zachovala zamestnance se ZTP a měla i tak nárok na příspevek na zamestnání aby mohla v zamestnání setrvat?
 
Jan

Vážený pane Jane, 

zákony v zaměstnanosti OZP se sice změnily, ale není pravda, že nemůže zaměstnavatel mít domácí pracovníky. Nesmí to být převažující forma zaměstnání. Pokud však zaměstnavatel zaměstnává jednotlivce, tak se nic neděje. Doporučuji zaměstnavateli, aby uvedl, ža Vaše paní dochází např. jednou týdně k zaměstnavateli k předání práce, konzultacím a zadání nové práce. Tím je problém vyřešen.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.