zkrácení pracovní doby a přesčas

Dobrý den, mám invaliditu 3 stupně. Pracuji u v chráněné dílně jako dělník 6 let.Do května 2019 na 35 hodin týdně nyní na 30 hodin týdně Zaměstnavatel mi a nejen mě zkrátil pracovní dobu s odůvodnil to tím, že není práce. Nyní přemlouvá pracovat přesčasy a chce taky práce i v sobotu. Má zaměstnavatel právo svévolně snižovat hodiny a tím i krátit mzdu a taky nařizovat přesčasy a i práci v sobotu? (I někteří invalidní zaměstnanci kteří pracovali i 40 hodin týdně nyní mají zkrácenou pracovní dobu na 30 hodin týdně.) S pozdravem krásného dne Pavel
 
Pavel

Vážený pane Pavle,

Vašemu dotazu příliš nerozumím. Pokud jde o zkrácení pracovní doby, pokud zaměstnavatel nemá zakázky, tak možné samozřejmě je., pokud se dohodne se zaměstnanci. Pokud se nedohodne, tak může zaměstnancům nařídit, aby byli doma, za sníženou mzdu. Přesčasy může zaměstnavatel nařídit pouze po dohodě se zaměstnanci. Nemáte žádnou povinnost přesčasy akceptovat, přesčasy je možné nařídit pouze v případě, že se jedná o záchranu nějakých velkých hodnot, zdraví a životů a podobných záležitostí, což se Vás asi netýká.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.