zaměstnávání PID a ČID

Dobrý den,   chtěla jsem se zeptat, jestli mohu zaměstnat kamarádku,která je v PID a jestli je možné ,aby toto zaměstnání podpořil ÚP, když se firma teprve vytváří,tj. že nemá žádnou historii. Je nějaký minimální počet inv. zaměstnanců, prozatím by byla zaměstnancem jen ona,jiné zatím nemám. Děkuji mockrát za odpověď . Hezký den
 
Iva Van??ková

Vážená paní Vaněčková,

pokud podnikatel začíná podnikat, může požádat o příspěvek na vytvoření chráněného pracoviště ÚP. Jen upozorňuji, že tato osoba by měla být v evidenci ÚP jako uchazeč o zaměstnání, zároveň by tato osoba měla mít statut PID podle § 39, odst. 4 písmene f) zákona č. 155/1995 Sb. o důchodovém pojištění. To znamená,  že se jedná o osobu, která může pracovat za mimořádných podmínek. Pokud má Váš potencionální pracovník jiný typ ID, pak nemůže být evidován na ÚP jako uchazeč o zamstnání, pouze jako zájemce o zaměstnání, ale i toho může ÚP podpořit. Může si však pohlídat, aby tento pracovník nepracoval déle než 3 hodiny déle bez ohrožení ID.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.