zaměstnání při 3. stupni ID?

Vážený pane Kráso. Protože mne nesmyslnost vyhlášek a soc. zákonů poslední rok dost semlela, omlouvám se, ale nedá mi to, než reagovat. Pročítám si Vaše odpovědi na dotazy ostatních a hledám, zda v nich nenajdu radu i pro sebe. V posledních dotazech se hodně opakuje problém, zda mohou pracovat lidé v plném ID. Možná to bude znít zle, ale myslím si, že právě takoví lidé jsou důvodem k tomu, že jsou ID 3.stupně ve velkém odnímány nebo nepřiznány těm lidem, kteří ho OPRAVDU potřebují. Můj názor je ten, že buď mohu přes onemocnění pracovat, pak mám ID "částečný" nebo jsem práce dlouhodobě neschopný a tudíž jsem v "plném" ID.  Právě zneužívání plných ID vede k postihům těch, kteří za to nemohou. Ráda bych znala Váš názor.  Děkuji za Váš čas a přeji vše dobré. Tvrdková
 
Jitka Tvrdková

Vážená paní Tvrdková,

takto ne. ID jsou odebírány především proto, že se změnila vyhláška č. 359/2009 Sb., o posuzování míry invalidity. Dokonce si myslím, že pokud je člověk plně invalidní a přesto se dokáže zaměstnat, tak by ho neměl stát trestat tím, že mu ID odebere.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.