Zamestnani ID - chci zamestnat

Dobry den, chci se zeptat na jednu věc, jsem majitel firmy (s.r.o.) prozatím bez zamestnancu a rad bych prijmul sekretářku z rad ivalidnich duchodcu, mam nárok na nejakou penezni podporu? Jake procentuelni castky odvadim? Pripadne kdy a kde o ni muzu zadat? Dekuji
 
ing. Novak

Vážený pane Nováku,

pokud budete mít pouze jednu pracovnici se ZP, tak můžete na ÚP požádat o dávku na zřízení takového pracovního místa. Pokud se zřízením tohoto místa budete mít nějaké náklady (například PC, stůl, úprava terénu, speciální židle atd.). U daně máte nárok na slevu, ale to až po ročním zúčtování. jedná se o 18 tisic korun.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.