zaměstnanec versus zaměstnavatel

Dobrý den,potřebuji poradit.Pobírám invalidní důchod 1. stupně.Ze zdravotních důvodů jsem jeden rok marodila. Jsem prodavačkaPracovala jsem v pondělí,středa a pátek.Bylo to 30hod týdně.. Právě jsem nastoupila do práce a zaměstnavatel mi zdělil,že budu pracovat jenom odpoledne od 13hod. do 18hod celých pět dní v týdnu..Já ale dojíždím 20km .Ale do místa odkud mi jede autobus musím pěšky,protože mi autobus nejede Je to asi 3km v létě v zimě..Ale já to neujdu,mám omezení a ujdu tak 800metrů.Mám jednu berlu.A to samé i večer,když se vracím z práce,taky mi nic nejede.Měl by mi zaměstnavatel vyjít vstříc  po 18 letech,které pro něho pracuji .Může mi nařídit jenom odpolední  směny,jak mám prosím postupovat.Děkuji s pozdravem .Hana
 
Hana

Vážená paní Hano,

bohužel žádný zákon explicitně nestanoví zvýšenou ochranu zaměstnanců se zdravotním postižením. Pouze § 103, odst. 5, zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce stanoví, že zaměstnavatel je povinen při zaměstnávání osob se zdravotním postižením provést opatření k úpravě pracovních podmínek, což by mohlo být vztaženo i na Váš případ. Musíte se zkrátka se zaměswtnavatelem nějak dohodnout.

Pokud však bude trvat na tom, že Vám nemůže nabídnout jinou práci než v odpolední směně a Vy nebudete moci tuto činost vykonávat, může Vás zaměstnavatel propustit.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji