žádost o radu

Dobrý den pane Krása.Loni mě skončila OZZ.Od roku 1999 se léčím pro reaktivní anx.depresi a problémy s páteří.V práci díky odebrání OZZ na mě neberou žádné ohledy.Lékařka mi řekla at si zažádám o ČId.Napsala mi ,že mám úzkostně depresivní poruchu a pseudoneurostatický syndrom při somat.onemocněním.A že nejsem z psych.hlediska schopna práce v normálním pracovním režimu,nejlépe DIČ.Chtěla jsem se zeptat,zda je nějaká šance na tuto diagnosu dostat invalidku.A taky zda je nějaká šance,že projde znovu OZZ.Předem moc děkuji za odpověd
 
Marie ?eh??ková

Vážená paní Řehůřková,

nejsem posudkovým lékařem, takže Vám nemohu odpovědět, zda máte šanci získat ČID. Ale požádat si o něj můžete.

Pokud jde o OZZ, ty se do zákona vrátí. V současné době se projednává v Poslanecké sněmovně návrh zákona, který navrací zpět OZZ. Zákon by měl vstoupit v účinnost ještě letos.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.