Výše přivýdělku ČID II

Dobrý den Vážený pane Kráso, měl bych dotaz, jsem v ČID II ( byl jsem ČID III ) a jsem po IM s EF 30%, mám defibrilátor a jsem docela slabý.Prostě to srdíčko nepracuje jak by mělo.Mám také ZTP II. Nicméně ekonomická situace mě donutila najít si pracovní uplatnění.Chtěl bych se zeptat kolik si smím vydělat abych v následujicím roce nepřišel o důchodové dávky.Je mi 49 let. Jsem dost nepříjemně překvapený způsobem jakým se stát staví k nemocným lidem.Celý život jsem řádně pracoval a platil si pojištění sociální a nemocenské právě pro případ onemocnění nebo ztráty zaměstnání.Tak jako všichni kdo pracují. Děkuji za odpověď , jsem s pozdravem a přeji hezký den
 
Mirek N.

Vážený pane Mirku,

při pobírání ID II. stupně není omezen výdělek, ale více se sleduje odpracovaná doba. Pokud nepracujete na plný úvazek, tak byste neměl mít problém. Důležité je, abyste při případné kontrole prokázal, že vykonávaná práce Vás příliš nezatěžuje.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.