Výpověd ze zdravotních důvodů

Dobrý večer,zajímalo by mě,když bych dala výpověd ze zdravotních důvodů-mám dlouhodobé potíže se zádama.A zaměstnavatel s výpovědí souhlasí,jelikož už v práci nepodávám takové výkony.Je nutná 2 měsíční výpovědní lhůta,nebo ji může zaměstnavatel skrátit.A bude mi náležet plná podpora v nezaměstanosti?Předem děkuji za odpověd.S pozdravem Markéta
 
Markéta

Vážená paní Markéto,

na Vašem místě bych v žádném případě nepodával výpověď z pracovního poměru, a to ani ze zdravotních důvodů. Vystavujete se nebezpečí, že nebudete mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. Vždy je pro Vás výhodnější, když dostanete výpověď, byť třeba ze zdravotních důvodů. Zaměstnavatel toptiž musí prokázat, že pro Vás nemá jiné vhodné pracovní uplatnění, a tužíž pak nebudete mít problém s podporou v nezaměstnanosti. Při výpovědi pracovního poměru z důvodu zdravotního stavu nemusí být dodržována výpovědní lhůta.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.