Výpovědˇ ze zdravotních důvodů

Dobrý den! P.Krása na doporučení své lékařky jsem dala výpovědˇze zdravotních důvodů k 1.7.2016. Smlouvu jsem měla na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 2měsíce. Chtěla bych se  zeptat zda tuto lhůtu musím dodržet nebo se k 1.7.2016 můžu hlásit na ÚP, a další možnost mám nastoupit do zaměstnání, které vyhovuje mému zdravotnímu stavu. Jenom nevím zda se můžu nechat uschopnit a nastoupit do zaměstnání, které neohrožuje mé zdraví. Nejsem ID. Mé problémy se zdravím se zjistly až po všemožných vyšetřeních kvůli operaci. Předem děkuji za odpovědˇ Rychtrová
 
Radka Rychtrová

Vážená paní Rychtrová,

ze zdravotních důvodů můžete ukončit pracovní poměr okamžitě, ale nemáte samozřejmě nárok na odstupné. Je však úpotřeba, aby Váš zaměstnavatel Vám potvrdil rozvázání pracovního poměru. Po té je nutné, abyste se evidovala na ÚP jako uchazečka o zaměstnání, nebo případně od 1. 7. nastoupila do zaměstnání, jak píšete v dotazu.

jen Vás upozorňuji, že rozvázání pracovního poměru ze zdravotních důvodů musí být na základě lékařské zprávy, kde bude přímo uvedeno, že vykonávaná práce není ze zdravotních důvodů možná nebo vhodná.

 

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji