výpověd ze zaměstnání

dobrý den přeji,dostal jsem výpověd pro všeobecnou chorobu,ale mám přiznanou nemoc z povolání na ruce-operace karpálu.beru jenom tabletky na tlak ,jinak se na nic jiného neléčím.ale závodní lékař dal výsledky pro zaměstnavatele ,že mám všeobecnou chorobu.nevím co to tato nemoc je,prosím můžete mi to vysvětlit jaké nemoci bych musel mít,abych měl všeobecnou chorobu.děkuji a přeji pěkný den
 
karel

Vážený pane Karle,

pokud je to podnikový lékař, tak ten dává stanovisko, zda zaměstnanec splňuje zdravotní podmínky pro výkon konkrétní práce.

Pokud Vám napsal, že Váš zdravotní stav neodpovídá vykonávané pozici, tak samozřejmě, zaměstnavatel se tím řídí, chce být chráněn, kdyby se Vám něco stalo. Na druhé straně, termín všeobecná choroba neznamená vůbec nic a proto byste měl žádat vysvětlení, v čem nesplňujete zdravotní podmínky pro výkon konkrétní práce. Pokud se domníváte, že stanovisko lékaře neodpovídá Vašemu zdravotnímu stavu, můžete se obrátit na inspektorát práce, který je v každém okresním městě, nebo podat soudní žalobu.

S pozdravem Václav Krása