výpověd pro zdravotni nezpůsobilost

Dobrý den, jsem v častečném invalidním důchodu. Po roce kdy jsem prodělal operaci a měl několik chemoterapií jsem dostal ČID. Vrátil jsem se do práce,ale práci nezvládám, jsem unavený a často mám výpadky-musím si vzít volno atd. Má otázka zní, mohu ukončit pracovní poměr ze zdravotních důvodů? Dostat alespoň odstupný plat, jak mám postupovat? Děkuji Vláda
 
vladimír

Vážený pane Vladimíre,

pokud ukončíte pracovní poměr ze zdravotních důvodů, tak nemáte nárok na odstupné. Nejlépe by bylo, kdybyste dostal výpověď, a to ne ze zdravotních důvodů, například z organizačních. V takovém případě byste měl nárok na odstupné.

S pozdravem Václav Krása

 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.