Výpověď

Dobrý večer. Pracuji u firmy, která je chráněnou dílnou. Ale práci vykonávám pro jinou firmu. Pracuji jako jejich kmenový zaměstnanci. Byl mi nadále ponechán ČID 1.stupně. Donesla jsem zaměstnavateli pracovní rekomandaci a požádala ho o možnost pracovat na jiné lehčí pozici, která ve firmě samozřejmě je!!!! Ale jeho odpověď byla, že rozvážeme pracovní poměr. Když jsem nastupovala před 9 lety, tak rekomandace byla úplně stejná jako ta nově vydaná a pracovní smlouva je taky uzavřená na jinou pozici, než vykonávám nyní. Přijde mi to nefér. Jak má vypadat výpověď a paragraf, který podepíši abych mohla žádat o podporu v nezaměstnanosti??? A má zaměstnavatel možnost mě propusti, když lehčí pozice ve firmě existují??? Děkuji za Váš čas a odpověď Valerie Krutinová
 
Valerie

Vážená paní Valerie,

myslím si, že zaměstnavatel Vás nemůže jen tak propustit, zvlášť, pokud se jedná o chráněnou dílnu, kde je více jak 50 % OZP. Doporučuji Vám, abyste v žádném případě nepodepisovala žádnou dohodu o rozvázání pracovního poměru. Zaměstnavatel bude těžko prokazovat, že Vám dává výpověď z důvodu zdravotního stavu, protože jeho pracoviště je uzpůsobeno osobám se zdravotním postižením. Musíte vyčkat jeho kroků.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.