vyplácení renty po pracovním úrazu,dorovnání do výše platu, posudek o bolestném

Dobrý den. Chci Vám pane Kráso jěště jednou poděkovat za  radu a chci Vás ještě jednou poprosit o Váš názor nebo ještě radu. Manželka měla pracovní úraz, od zaměstnavatele dostala výpověď ze zdravotních důvodů následkem pracovního úrazu. Po celou dobu neschopnosti dostávala od OSSZ příspěvek. Po informaci od bývalého zaměstnavatele má nárok na doplatek platu a dále vyplácení tzv. renty. Při dotazu na pojišťovně manželce sdělili, že dorovnání do výše platu bude vyplaceno až po ukončení neschopnosti. Neschopnost manželka ukončila v prosinci 2013 a do dnešní doby stále nic nepřišlo. Po dalším dotazu na pojišťovně nám bylo sděleno, že máme poslat všchny zprávy a posudky od lékaře a také posudek o bolestném. Toto jsme vše udělali a do dnešní doby nic nepřišlo a nikdo se neozval. Na další dotaz na pojišťovně nám sdělili, že vše  předali soudnímu znalci v oboru lékařství a že máme vydržet.  Manželka ještě dostala invalidní důchod prvního stupně a teď  se bojí, že ten znalec to zamete ze stolu a manželka nic nedostane. Jaký Vy pane Kráso na to máte pohled a co by jste ještě poradil.  Zdeněk Vršek 
 
Zden?k Vršek

Vážený pane Vršku,

bohužel v této věci Vám nemohu pomoci. Musíte stále jednat s pojišťovnou a pokud by se jednání prodlužovalo, doporučuji Vám pohrozit jim soudem. Pokud je uznán pracovní úraz, tak musí pojišťovna rentu vyplácet.

S pozdravem Václav Krása

 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.