vyhoda

Dobrej večír,osoba co si nenakoupý,neuklidí,a zanedbává hygienu muže dostat jaký jiný výhody mimo plný ID?Jak se posuzuje to nakupovani?Jsou prispevky na peci vyhrazene pouze pro invalidy 3stupne?Je tezko predstavitelny,ze by nekdo mel ID2 plus PNP abyl komandovan UP do zametani chodniku...Ohledne toho nakupovani kolikrat by tam tydne musel zajit aby to bylo brano jako ze to zvladne? Mam pravdu?  
 
pavel centrum.cz

Vážený pane Pavle,

při posuzování míry invalidity se neposuzuje míra závislosti na službách, ale ztráta pracovních schopností. Což je zássdní rozdíl. Pokud je osobě, pobírající ID II. stupně a zároveň pobírající PNP, určena veřejná služba, doporučuji obrátit se na lékaře o potvrzení, že takovou práci nelze ze zdravotních důvodů vykonávat. ÚP to musí pak akceptovat.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.