URAD PRACE

DOBRY DEN PNE KRASA CHCI JSE ZEPTAT SKONCILA JSEM SKOŮU SLA JSEM DO PRACE TAM MY VE SKUSEBNI DOBE MNE PROPUSTILI A KDYZ JSEM SLA NA PRACOVNI URAD TAK MY REKLI ZE NEMAM ODPRACOVANY CELY ROK TAK NIC NEDOSTANU BYDLIM JESTE U RODICU ALE NEMUZOU MY ZIVIT TO BUDU BEZ PENEZ DA JSE POZADAT O NEJAKE PENIZE DEKUJU MOC ZA RADU PETRA
 
PETRA

Vážená paní Petro,

pokud jste neodpracovala potřebný počet měsíců, skutečně pak nemáte nárok na podporu v nezaměstnanosti. Pokud žijete s rodiči, tak se počítá příjem společně posuzovaných osob a pokud je tento příjem dostatečný, tak nemáte nárok ani na dávky hmotné nouze. Důležité však je, abyste byla v evidenci ÚP jako uchazečka o zaměstnání, aby stát za Vás platil zdravotní pojištění a jeden rok Vám byl počítán jako odpracovaný do nároku na starobní důchod. Musíte se snažit sehnat další zaměstnání.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.