ukonceni pracovniho pomeru a nemocenska

Dobrý den pane doktore chtěla bych vás poprosit jsem osoba s důchodem stupen III ale bez výplaty,tím pádem jsem si našla práci bohužel minulý měsíc ještě ve zkušební době se mě nevyhl virus A1N1 a jako rizikový pacient jsem skončila v nemocnici a následně se léčila 3 týdny.Do práce jsem nastoupila 21.2.2013 a 22.2.2013 již mě opět nebylo dobře po sdělení mé vedoucí že bych potřebovala k lékaři mě dala podepsat výpověd :Zrušení pracovního poměru ve zkušební době na základě pracovní smlouvy ze dne 1.12.2012 a pracovni poměr končí 22.2.2012 tuto smlouvu jsem podepsala ale myslím že je neplatná vzhledem k špatnému datumu.Poté jsem odešla k lékaři který mě vystavil pracovní neschopnost,mám jí tedy odevzdat standartním způsobem zaměstnavateli? Velmi Vám děkuji za odpověd s pozdravem krásného dne Kouřilová Mirka
 
Kourilova Mirka

Vážená paní Kouřilová,

pokud je na smlouvě uvedeno špatné datum, tak si nemyslím, že výpověď je neplatná, protože zaměstnavatel by prokázal, že se jedná o administrativní chybu. Ve zkušební době má zaměstnavatel ukončit pracovní smlouvu kdykoliv bez udání důvodů. Obávám se, že s rozporováním výpovědi neuspějete. Doporučuji Vám odevzdat neschopenku na OSSZ, která Vám bude vyplácet nemocenské dávky, neboť jste platila pojištění.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.