Trvalý ČID a Starobní důchod

Hezký večer Chci se zeptat.Mám již cca 5 let částečný invalidní důchod.Byl mi přiznám jako trvalý a podle nového značení je to II.stupeň. Můj dotaz zní jak to bude se starobním důchodem.Tento invalidní důchod mám trvalý a nevím jestli mi zůstane po celý život invalidní,nebo jestli budu přeřazený v určitém věku do starobního. Pokud bych byl přeřazený do starobního ,tak bych nesplňoval podmínku odpracovaných let a hlavně podmínku,že se vlastně za mě neplatí důchodové pojištění,ale pouze zdravotní. Děkuji za vysvětlení.Martin
 
Martin

Vážený pane Martine,

při dovršení věku starobního důchodu Vám doporučuji, abyste požádal o starobní důchod, který bude určitě vyšší než Váš současný ID II. stupně. Bylo by dobré, kdybyste sehnal ještě nějaké zaměstnání, byť ne dobře placené, aby Vám byly počítány odpracované roky.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.