Stupeň ID

Dobrý den, chtěla bych Vás tímto požádat o radu. Dosud jsem pobírala ID 1.st. nyní mi byl stupeň ID zvýšen z 1 st. na 2 st.Pracuji jako učitelka na plný úvazek, mám strach ,aby jsem nepřišla o práci z důvodu zvýšení ID na 2. st a tudíš zhoršení zdravotního stavu. Důchod pobírám z důvodu psychiatrického onemocnění. Děkuji a přeji hezký den
 
Danka

Vážená paní Danko,

asi by bylo lépe snížit si malinko pracovní úvaze, například na 0,8. Ale pokud Vám byl nyní zvýšen ID, tak se domnívám, že kontrola na Vás okamžitě nepřijde.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.