srážky při DPČ

Dobrý den pane Krása. Jsem PID a pracuji na DPČ.Jak se mi odměna daní a další srážky. Pracuji na cca 20hod týdně, vydělám si cca 4000kč.Sráží a daní jako prac. důchodce starobního. Mohu uplatňovat slevu z titulu invalidity 3. stupně. Děkuji a zdravím Míla
 
Míla

Vážený pane Mílo,

při práci v rámci DPČ platíte sociální i zdravotní pojištění. Na daň z příjmu můžete uplatnit slevu na dani pro osobu pobírající III. stupeň ID.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.