snížení 3.stupně na I. stupeň ivlidity - za dva roky jsem plně zdráv.

Vážený pane Kráso, jen stručně. Můj syn měl před 6 lety nehodu na motorce. Měl až dosud plný invalidní důchod III. stupeň. Naposledy posuzovaný v roce 2015. Nyní se zázračně uzdravil a je schopen výkonu. Zprávy, ale mluví jinak těžká paréza DK, těžké postižení páteře, postižení močových cest,... Zprávy jak z vojenské nemocnice, tak od neurologa. Poslala ho k jinému doktorovi neurologovi, kde vyžadovala, aby tam napsal , že by mohl pracovat v sedě. Na základě této věty mu snížila o 2 stupně invaliditu. Prý se může rekvalifikovat. Rozhodla jsem se podat námitku a pokud neuspěji, tak i žalobu. Vás bych velmi ráda požádala o formuláře a o nějakého jiného nezávislého neurologa, který by nám udělal kompletní zprávu k odvolání. Co tomu jinak říkáte. Řekla bych jeden by nevěřil, co je dnes možné. Jedna velká závist. Prosím o vaši radu, jak postupovat. Děkuji za radu a vaše vyjádření Magda Šplíchalová
 
Magda Šplíchalová

Vážená paní Šplíchalová,

souhlasím s Vámi, že je velmi problamatické, když je snížen ID o II. stupně, a to zvláště v případech, kdy je zřejmé, že zdravotní postižení je trvalého charakteru. Formuláře, jak na podání námitky ani na správní žalobu v zásadě nejsou. Stačí napsat, že podáváte námitku proti rozhodnutí č..atd. Jako důvod uvedete, že posuzující lékař nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu Vašeho syna. Pokud jde o správní žalobu, tak ta se podává ke Krajskému soudu, ale až po neúspěchu s námitkou. U správní žaloby se neplatí žádné poplatky a není třeba advokát. Důležité je mít k dispozici stanoviska, kde by bylo jasné, že posudkový orgán skutečně nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu. Například nevzal v úvahu postižení močových cest a podobně.

Pokud jde o neurologa, nemohu Vám v této věci poradit, protože to zásadně nedělám. Nevím, který je lepší a horší doktor a nerad bych se někoho dotknul.


S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji