rada o ZTP

Dobrý den,manžel je po mozkové mrtvičce a operaci hlavy to prodělal v r.2012,bohužel po této operaci nastaly velké problémy,neudrží ani moč a ani stolici,na levou stranu je částečně ochrnut,špatně se mu chodí po schodec nahoru i dolu a daleko také neujde,používá francouzskou hůj a ortézu na levou nohu protože se mu vyvrací a on o ni zakopává,žádali jsme o průkaz ZTP ale po peripetiích jsme dostali TP1 což nic neřeší,  jeho zdravotní stav se v posledním roce rapidně zhoršil a nyní mu zjistili rakovinu močového měchýře,kdy byl na operaci,ale bohužel nádor nešel vyoperovat a tak musí na ozařování,nyní jsme znovu zažádali o změnu průkazu TP1 na ZTP.Můžete nějak poradit?S tím průkazem jsme se tak dlouho odvolávali až už to bohužel došlo tak daleko že jsme se už nemohli odvolat,nebylo kam.
 
Zd?nka Ivan?ová

Vážená paní Ivančová,

pokud tomu dobře rozumím, podali jste nyní novou žádost. Pokud v ní neuspějete, je nezbytné se odvolat. V případě, že neuspějete s odvoláním, doporučuji Vám podat správní žalobu, která se podává ke krajskému soudu. Žalobu musíte podat do 60 dní po obdržení rozhodnutí o zamítnutí odvolání. U správní žaloby se neplatí žádné poplatky ani Vás nemusí zastupovat advokát. Do správní žaloby uveďte, že odvolací orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu Všeho manžela. Samozřejmě, že musíte přiložit kopii rozhodnutí o zamítnutí žádosti.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil ve svém volném čase. Budu rád, pokud si prohlédnete reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to jediná odměna za můj čas. Předem Vám děkuji.