proc jsme tak spatne placeni

Dobry den pane,mozna se mnou nebudou ostatni plni invalide souhlasit ale ja rikam vsem invalidum at na nejakou praci na chranenych dilnach radeji zapomenou...ono totiz ta suma co se tam vyplaci je ja si dovolim puzit slovo nizka,uznejte sam 25kc za hodinu,nekde mozna daji tricet...Ted nevim kolik  bere ukrajinsky pomocnik na stavbe,ale bude to asi mnohem vice. Muzete tu trochu rozvest co je potizi tohoto spatneho hodinoveho financniho ohodnoceni osob v plnem invalidnim duchodu na chranenych dilnach?Jde vubec o plat nebo jde o jakesi kapesne v komunite(chranena dilna) snazici se ukratit cas?....Vubec jak to bylo pred rokem 89,meli jsme tady svazy invalidu/ Jeste horsi situace je u castecnych ID,ti na rozdil od nas PID si nemohou volit,a chranena dilna je jejiich vnucenym resenim...Na pracaku,protoze normalni zamestnavatele invalidy odmitaji.. Posledni moje zkusenosti jsou takove ze se zacli motat okolo chranenych dilen osoby bez domova,tam ta dvacka za hodinu jiste prijde vhod a postaci Asi kdybych prisel na chranenou dilnu a dozadoval se komercni mzdy hodinove/napr, jako ing. tak by me asi pekne hnali....    
 
petr

Vážený pane Petře,

od 1. ledna 2013 už musí v chráněných dílnách vyplácet plnou minimální mzdu a nemohou jí krátit tak jako doposud. Takže by se mělo vše zlepšit. Chráněné dílny mohly až do konce roku 2012 krátit minimální mzdy na 75% nebo u PID na 50%. To již není možné.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.