přivýdělek při ID

Dobrý den pane doktore, ráda bych Vás požádala o radu ohledně zaměstnání při 2. stupni ID. Mám velice nízký invalidní důchod a jsem nucena i přes vleklé zdravotní potíže vyhledat si zaměstnání, aby se má rodina nedostala do tíživé životní situace, ze které se špatně vrací zpět. Chtěla bych se zeptat, zda a za jakých podmínek mi při zaměstnání může být důchod odebrán. Mohu-li si vůbec přivydělet. Bohužel mi nic jiného nezbývá, posuková lékařka takto rozhodla a při své arogantní a neetické povaze mám obavu, aby mi právě neodňala i zbytek co pobírám. Jsem z Mostu a zdejší posudky jsou u Vás jistě známy. Budu se těšit na Vaše laskavé rady a mnohokrát děkuji. Pěkný den.
 
Monika

Vážená paaní Moniko,

předvším nejsem doktor. Při pobírání ID I. a II.stupně není nějak omezena výdělečná činnost. Pokud byste byla pozvána ke kontrole zdravotního stavu, tak posudkový orgán bude zkoumat především druh vykonávané práce. Zda práce není příliš obtížná, zda nepracujete v oboru, který více méně není slučitelný s pobíráním ID apod. Jinak se nemusíte ničeho obávat.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 
NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.