Příspěvek na péči+podnikání?

Vážený pane Kráso, 18let se starám o nemocného syna (cystická fibroza+další diagnózy), pobírám příspěvek na péči ve výši 4.000,-Kč. Protože je syn již dospělý a já unavená, ráda bych začala drobně podnikat. Chtěla bych se zeptat, zda o příspěvek přijdu, či mohu pobírat, ale platit si zdravotní i soc.pojištění musím? Moc děkuji Hausová
 
Kate?ina Hausová

Vážená paní Hausová,

pokud začnete podnikat, tak nemůžete ztratit PnP, protože jej ani nemáte přiznaný, ale má ho přiznaný Váš syn. Takže nemusíte mít žádnou obavu. Pokud však začnete podnikat, tak z podnikatelské činnosti musíte platit minimální zdravotní a sociální pojištění.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.