Právní pomoc invalidním občanům

Dobrý den pane Krása, jsem invalidní ZTP/P - pracuji cca 30 let na poště. Nyní došlo k plánovanému snížení optimálního počtu pracovních míst - zrušení pracovního místa, na kterém jsem vykonávala já + 2 moje kolegyně pracovní činnost. Na poradě mi bylo vedoucím pošty oznámeno, že jsem invalidní, neboli "neplnohodnotná" pracovní síla a tímto jsem výpověď z pracovního poměru převzala já !! V uvedeném výpovědním procesu spatřuji rozpor se Zákoníkem práce a v souladu s tímto právem se hodlám obrátit se žalobou na soud. Zajímá mne a s tímto se obracím se žádostí na Vás, zda-li též ještě EXISTUJE nějaký právní předpis - vyhláška, která v těchto případech chrání - pomáhá a zastává se v pracovním procesu invalidních osob. Děkuji - krásný den Jarka
 
Jarka

Vážená paní Jarko,

pokud Vám opravdu bylo  oznámeno, že pobíráte invalidní důchod, a proto jste dostala výpověď z pracovního poměru, tak se jedná jednoznačně o diskriminaci a doporučuji Vám podat žalobu, a to podle zákona č. 198/2009 Sb., antidiskriminační zákon. Důležité je, aby Vám někdo potvrdil, co na poradě bylo řečeno, protože samotné rozvázání pro nadytečnost nelze žalovat.

Dále ještě upozorňuji na zákoník práce, že zaměstnavatel má vyjít vstříc zaměstnancům, mimo jiné i se zdravotním postižením. 

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, když rozkliknete reklamu na mém webu. Děkuji.