Pracovní fond a ČID II.stupně

Dobrý den, jsem zaměstnaná jako účetní ve strojírenské firmě s plným pracovním fondem ( 8hod denně pracovní doba) V červnu mi byl přiznán ČID II.stupně míra snížení poklesu pracovní schopnosti 55% na období 3let.  Mám dotaz : mohu pracovat nadále 8hod denně. Někde jsem se dočetla, že pokud jsem pracovala před přiznáním ČID 8hod denně, mohu pracovat po přiznání ve zkrácené prac.formě.Je to pravda ? Zaměstnavatel mi nechce snížit prac.dobu  ani poskytnout pružné rozvržení prac.doby. Zaměstnavatel vyžaduje přítomnost na pracovišti 8hod denně, což v některých případech nezvládnu - důvod astma . Při přezkoumávání ČID po 3letech nepřijdu tímto o ČID ?   Odpověď spěchá-děkuji
 
Jana Paclíková

Vážená paní Paclíková,

jednoznačná odpověď na Váš dotaz není. Podle zákoníku práce má zaměstnavatel upravovat podmínky zaměstnávání OZP tak, aby jim vyhovovaly. je to ovšem zákonná floskule, kdy není žádná sankce a pokud se rozhodne zaměstnavatel, že Vám nebude trpět zkrácení pracovní doby, tak máte asi malou šanci se proti tomu bránit.

Pokud vykonáváte stejné zam,ěstnání, které jste vykonávala před přiznáním ČID, tak je to problém při následné kontrole zdravotního stavu. Přece jen se očekává, že pracovní aktivita příjemce ID je trochu nižší než ostatních pracovníků. Na druhou stranu zákon předpokládá, že příjemci I. a II. stupně ID normálně pracují. Musíte zvážit sama, zda jste ochotna podstoupit určité riziko a pracovat dál na plný úvazek. To záleží pouze na Vás. Takže Vám opravdu nemohu přesně poradit.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji