práce v pid 3stupně

dobrý den mám 3 stupen pid, a mám 70% invalidity, nastoupila sem do zaměstnání, přičemž do smlouvy stačí napsat že vám firma umožnuje 30 % , nejsem omezena hodinama ani platem, a jelikož jsem prodelala rakovinu a muj zdravotní stav není zrovna ideální jak kdy někdy mužu skákat přes kaluže a jindy lezu po čtyřech, chci se zeptat v době kdy je mi blbě a nejsem práce shopna což bylo nyní byla sem na kolonoskopii, nemám nárok na neshopenku jelikož mě nemuže čssz duchod a marodný najednou,jen to mít omluvené ale na propustku moc dávat nechtějí , uvolnovat z práce, mám nárok ne nějaké dny volna slyšela sem že jako invalida mám nárok na 83 dnů kalendářních na to že mužu bít doma jen lekařskou správou podložené a nemusí se nic nadělávat, potřebuji vysvětlení jak je to. firma na mě tlačí že to musím nadělat, že nebudu mít hodiny atd...
 
hana

Vážená paní Hano,

příjemce ID III. stupně má nárok na dávky v pracovní neschopnosti stejně jako jiný zaměstnanec. Pouze je omezena doba, po kterou můžete pobírat tyto dávky, a to na 63 dní v roce. Takže pokud jste nemocná, tak si vyžádejte standardní pracovní neschopnost. Po dobu 63 dní máte nárok na souběh nemocenské a ID. jen Vás upozorňuji, že první tři dny pracovní neschopnosti nejsou placené, takže když budete v PN 1-2 dny, tak stejně nic neobdržíte.

 

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.